لیست اختراعات حسن نيک نژاد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ اظهارنامه: 1390/11/15
تاریخ ثبت: 1391/01/22
خلاصه اختراع:

سرطان يكي از شايع ترين علل مرگ و مير در دنياست و هنوز درمانهايي كه به صورت معمول جهت سرطان انجام مي شود موجب درمان قطعي سرطان نمي شود و علاوه بر تحميل عوارض جانبي بر بيماران نهايتا با بازگشت بيماري همراه مي گردد. امروزه ايده هاي جديدي جهت درمان سرطان مطرح شده است كه هيچ كدام به درمان قطعي سرطان نرسيده است. تومور سرطاني جهت رشد بيشتر نياز به آنژيوژنز دارد و همچنين بايد سد ايمونولوژيك اطرافش را از بين ببرد تا بتواند به بافتهاي مجاور تهاجم كند و متاستاز بدهد پرده آمنيوتيك به دليل موادي كه از سلول هاي بنيادي اپيتليال سطح آن ترشح مي شود خاصيت ضد آنژيوژنز دارد كه مانع از ايجاد عروق جديد و متاستاز تومور مي گردد. همچنين اين پرده با داشتن خاصيت تعديل ايمني مانع از تهاجم تومور مي شود و پس از پيوند زده شدن توسط بافت ميزبان پس زده نمي شود . در نهايت اپپتوژنيك بودن مواد مترشحه از اين بافت موجب مرگ سلولهاي سرطاني مي شود. البته در ساختار پرده آمنيوتيك MMP ها ترشح مي شوند كه با رسيدن به پايان بارداري ميزان آ«ها افزايش مي يابد. MMP ها مي توانند با بدخيمي ها همراهي داشته باشند. بنابراين مي توان با تعديل برخي از خواص پرده آمنيوتيك فرآورده مهار كننده سرطان توليد كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/09
تاریخ ثبت: 1391/08/17
خلاصه اختراع:

توليدحامل داروي ضدسرطان پاكسي تاكسل باحذف سميت

تاریخ اظهارنامه: 1394/04/22
تاریخ ثبت: 1395/02/06
خلاصه اختراع:

دستگاه ها و وسايل در تماس با خون مستعد ايجاد ترومبوز، كلسيفيكاسيون (به دنبال التهاب) و عفونت هستند و براي كم كردن اين عوارض بيماران بايد داروهاي ضد انعقاد، كاهنده ي التهاب و آنتي بيوتيك استفاده كنند كه اين داروها عوارض جانبي بسياري دارند. پرده ي آمنيون داراي خواص بسيار زيادي از جمله جلوگيري از ايجاد لخته و هموليز و به طور كلي افزايش هموكامپتيبيليتي دارد. در اين اختراع براي اولين بار روشي براي افزايش هموكامپتيبليتي تجهيزات مذكور و هم چنين پيشگيري از ايجاد ترومبوز و هموليز با استفاده از پرده ي آمنيون و مشتقات حاصل از آن معرفي شده است. بيومواد طبيعي به دست آمده در اين اختراع براي پوشش دهي سطح داخلي عروق مصنوعي، استنت هاي عروقي، كيسه هاي خون، قسمت هاي در ارتباط با خون در دستگاه هاي دياليز و دستگاه هاي قلبي-ريوي به منظور افزايش هوكامپتيبيليتي آنها استفاده مي شوند.

تاریخ ثبت: 1399/11/05
خلاصه اختراع:

يكي از عناصر اصلي مهندسي بافت و پزشكي بازساختي، داربستهايي براي رشد و تمايز سلول‌هاي بنيادي ميباشد. اين اختراع، فرآيندي است براي سلولزدايي سطحي از پرده‌هاي جنيني جفت، جهت ساخت داربستهاي طبيعي براي استفاده در صنايع پزشكي و مهندسي بافت. دراين روش پرده‌هاي آمنيون و كوريون بهم چسبيده از جفت انسان جدا ميشوند و پس از شسته شدن، تحت تيمار با آنزيمها و محلولهاي شيميايي مناسبي در شرايط دمايي و زماني خاص قرار ميگيرند. سپس سلولهاي سطحي سست‌شده در هردو سمت آمنيوني و كوريوني كنده مي‌شوند تا غشاي پايه‌ي هردو طرف در معرض قرار بگيرند. دراين روش، پروتئينهاي ماتريكس خارج سلولي در غشاهاي پايه‌، محتوي كلاژن، لامينين و فيبرونكتين باقي ميمانند و قوام طبيعي بافت حفظ ميشود. همچنين بعلت وجود فاكتور‌هاي رشد موجود در اين ماتريكس، داربست حاصل از اين فرآيند، توانايي حمايت از رده‌هاي گوناگون سلول‌هاي بنيادي را در هردو سمت خود داشته‌است. خاصيت ايمني‌زايي اندك اين داربست بدنبال حذف سلولهاي سطحي و ويژگيهاي ذاتي آمنيون و كوريون، از احتمال ردشدن پيوند در بدن ميزبان كاسته‌است. اين ويژگيها امكان كاربرد گسترده‌ي اين داربست را در پزشكي بازساختي و مهندسي بافت، هم در آزمايشگاه‌ها و هم در بالين، فراهم كرده‌است.

تاریخ اظهارنامه: 1385/09/19
تاریخ ثبت: 1385/11/03
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1393/01/26
تاریخ ثبت: 1393/07/23
خلاصه اختراع:

توليد فراورده هاي خون سازگار از پلاسنتا و فراوردهاي حاصل از آن يكي از چالش هاي اصلي در مهندسي بافت توليد ايمپلنت خون سازگار ميباشد. زماني كه ايمپلنت در بدن موجود زنده قرار ميگيرد به طور طبيعي خون اولين مايعي است كه در تماس با ان قرار ميگيرد كه چسبيدن پروتيئين هاي خون به لومن ايمپلنت باعث فعال شدن پلاكت ها و توليد ترومبوز ميشود. در اين اختراع با ا استفاده از پودر و عصارهاي حاصل از پلاسنتا فراوردهايي خون سازگار توليد كرديم . در اين روش ميتوان سطح داخلي ايمپلنت توسط فراوردهاي حاصل از اين اختراع روكشدار شوند و از ايمپلنت هاي روكشدار شده در درمان بيماري هاي عروقي و تجهيزات پزشكي كه در تماس با خون ميباشند استفاده كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/03
مالک/مالکان:
تاریخ ثبت: 1391/05/02
مخترع/مخترعان: حسن نيك نژاد
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/03
مالک/مالکان: حسن نيک نژاد
تاریخ ثبت: 1391/02/03
مخترع/مخترعان: حسن نيک نژاد
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/03
مالک/مالکان:
تاریخ ثبت: 1391/05/02
مخترع/مخترعان: حسن نيك نژاد
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1402/09/18
خلاصه اختراع:

اين اختراع، فرآيندي است براي سلول زدايي كبد، براي توليد داربستي طبيعي جهت استفاده در صنايع پزشكي بازساختي و مهندسي بافت. در اين فرآيند كبد با حداقل آسيب به ساختار آن از بدن جدا مي شود. سپس در محيط استريل توسط دستگاه بيورآكتور به كمك محلول بافري حاوي مهاركننده هاي آنزيم ماتريكس متالوپروتييناز تحت شستشو قرارگرفته و با چند دترجنت شيميايي مناسب در شرايط دمايي و زماني خاص تيمار مي شود. در اين فرآيند، فاكتور هاي رشد كبدي و پروتيين هاي ماتريكس خارج سلولي شامل كلاژن، گليكوزآمينوگليكان ها و فيبرونكتين آسيب كمي ديده و قوام طبيعي بافت حفظ مي شود. داربستي كه از كبد تشكيل شده است، توانايي حمايت از سلول هاي كبدي را دارا ميباشد. با توجه به حذف سلول هاي اوليه و هم چنين ويژگي هاي ذاتي ماتريكس خارج سلولي اين داربست ايمني زايي كمي دارد و احتمال رد شدن پيوند آن در بدن ميزبان كم است. هم چنين داربست حاصل شده، قابليت تحليل پذيري پس از پيوند را دارد كه مانع از تحريك پاسخ هاي ايمني در درازمدت مي شود. اين ويژگي ها امكان كاربرد گسترده اين داربست را در پزشكي بازساختي و مهندسي بافت، هم در آزمايشگاه ها و هم در بالين، فراهم كرده است. method of biologic liver scaffold production with optimized biocompatibility for use in liver transplantation

موارد یافت شده: 10